Mattfråga

I höstas ropade jag in en matta på Bokowskis Market, som jag inte tror att jag har skrivit om den tidigare.  

Hittills har jag inte kunnat riktigt bestämma mig för om mattan var ett superklipp eller värsta felköpet. Ja, alltså det som ligger mattan lite i fatet är att den är stor, 421 x 292 cm, och därför bara får plats i två av husets rum. Just i dessa två rum råkar vi redan ha mattor och alltså har vi tre mattor för två rum (övriga saknar). Det som jag gillar med den här nya mattan, som gjorde att jag köpte den är att den är grönaktig, jättesliten och har en sjysst konstnärlig patina. Priset, ja den kostade 600 kr plus kommission och kemtvätt. 

Sen vi hämtade den på kemtvätten har den legat ihoprullad på tvären i studion. Den utgör både snubbelrisk och jag inser också att det inte är speciellt hållbart att lagra prylar på det där sättet.

Har funderat på hur jag ska komma ur den här situationen och ser fyra alternativ.

1. Pröva att sälja den

2. Pröva att byta med någon bekant (typ Torgny), och förvärva en mindre matta som får plats i något av våra andra rum 

3. Spara den i avvaktan på att vi bygger en altan och kan slänga ut den där som värsta coola familjen

4. Klippa den i tu och använda båda halvorna i olika rum

Alternativ fyra är det alternativ vi utvärderar lite just nu. Frågan är bara hur man fäster trådarna så att den inte repar upp sig. Någon som har en idé?

DSC 0944

Här är halva mattan utrullad i Stellans rum. Inte så tokigt tycker en annan!

2 reaktion på “Mattfråga

Kommentera