”Wise owl och räven”-filten

Jag gick in lite i väggen när det gällde den virkade filten, på grund av evighetsprojekt, och fick bryta av med att göra något annat roligt och lite mer snabblevererat. I fredags var jag förbi en tygaffär där jag hittade ett jättefint bommulstyg med söta djurtryck som jag tänkte skulle passa fint som golvfilt. Vår smarta (?) tanke är att filten ska vara överallt där barnet är för att förhindra så många kräkattacker som möjligt i våra vita soffor. 

Jag tänkte att tjocklek vinner mot kräkset, och valde därför en extra tjock vadd om cirka en centimeter. På undersidan av filten tog jag ett gammalt lakanstyg jag hade hemma. Egentligen hade jag tänkt ha ett sjysst kantband runtom hela, men hittade inget i passande färg, så jag gjorde en specialare. För att sätta fast stoppningen ordentligt och få till en liten kant så sydde jag en dekorationssöm runt hela kanten. Hela filten mäter knappt 150 x 140 centimeter så den ska vara hyggligt tilltagen. Obs, den är även utprovad för att passa i tvättmaskinen. 

Vi har självinsikt nog att inse att vår inredningsstil går från något vi ansåg vara smakfullt till mer och mer gulligt. Men vad tusan, vi gör vårt bästa för att göra vårt barn till ett ”Djur-och-natur”-barn.

DSC 0164

Squirrel och Wise owl

DSC 0158

Owl, Deer och Fox – är inte motiven så söta att man smälter?

DSC 0163

På plats i soffan

DSC 0162

Hyfsad täckningsförmåga vid behov

Kommentera