Inte klar men användbar

Jag kämpar vidare med mitt filtprojekt. Kämpigt är bara förnamnet eftersom antalet behövda rutor har ökat i snabbare takt än antalet producerade. Har jag ändå hållit på så här länge så vill jag ju inte gör en för liten filt så att säga. 

Nu har jag i alla fall nått ett genombrott! Idag och igår har jag jobbat med fokus på en s k realiserbar produkt, och började sätta ihop rutor istället för att fortsätta göra flera. Nu har jag en filt som sitter ihop och kan användas, om det skulle behövas. Det som fattas nu som jag ser det är ytterligare en rad med rutor på längden och någon form av volangkant runt hela för att den ska sitta ihop ordentligt. 

Nästa steg är alltså att virka sex mormorsrutor till, fästa alla trådar, virka ihop dem på ett pärlband och virka på den på övriga filten. Sen googla volangkanter och fixa detsamma. Slutligen kanske man ska försöka pressa filten platt. Jag säger 10 timmars jobb. Buhu. Påminn mig om att aldrig virka mormorsrutor igen. 

DSC 0133

 

 

En reaktion på “Inte klar men användbar

  1. Charlotta

    När Astor var bebis virkade jag en filt med mormorsrutor. Mitt första och enda virk-projekt. Den blev riktigt fin (turkos, vit, grå). Inte så mycket större än din är nu. Gäller bara att hålla filten borta från kräkattacker 🙂

    Svara

Kommentera