En sänggavel

I fredags kom vårt nya badkar, vilket är skäl nog för en helt egen blogg (på G) och i lördags for vi och hämtade vår nya sänggavel. Man kan tro att vi är i ”stänga puckar”-tagen  och det stämmer utmärkt det. Med mindre än tre veckor till bebisens beräknade nedkomst så försöker vi kräma ur det sista i vårt hus- och inredningsfokus. Och ärligt talat, passa på att köpa några dyra grejer, som vi dragit oss för, innan livets stora omprioritering startar. 

Den här sänggaveln har jag varit sugen på i säkert fem år, och sen renoveringen av nya sovrummet blev klar så har vi bara väntat på att komma till skott. Vi har tittat på inredningsbutiken Boheme på Linnégatan men sedan hittade jag företaget In Your Dreams (sänggavel.se) efter att jag googlat lite och fick då tag i lite bättre pris. 

Jag har skrivit om vårt sänggavelköpande tidigare, här och här,  då det (såklart, vad annars) var en källa till mycket bryderier. Vi gick in i processen med övertygelsen om att den skulle vara mellan-mörkbrun och  sidenliknande tyg. Men vi hittade aldrig något mellanbrunt tyg som vi gillade men sprang av en slump på ett petroleumgrönt exemplar i tjock sammet när vi var i In Your Dreams-ateljen. Tjoff tjoff hade vi bestämt oss, i alla fall undermedvetet, även om vi lät saken bero ett antal månader.

Strax innan jul la vi beställngen och som sagt, igår var den klar för avhämtning. Vi är så nöjda!

IMG 4287

Hampus lastar in sänggaveln i bilen, vår bil är grym!

DSC 0991

DSC 0999

På min önskelista just nu:

 • En varsin Lampe Gras 303
 • Två likadana sängbord, eller åtminstone ett till
 • Nytt fräscht helvitt bäddlinne
 • Lång stoppad bänk/pall till fotändan av sängen
 • Sängöverkast och dekorationskuddar

3 reaktion på “En sänggavel

 1. Hanna Inläggsförfattare

  Hej!

  Tack för tipset, kände inte till Luxus Lamper och det var kul att se att de har ett prisvärt sortiment. Såvitt jag kan läsa mig till är det också äkta grejer och inte designreplikor vilket man alltid kan misstänka när något säljs billigare.

  Jag ska kolla mer och kanske lägga en beställning så småningom!

  /Hanna

  Svara

Kommentera