Mjölkchokladfudge

Som Hanna skrev sist så har vi försökt göra marmelad enligt ett recept som Sofie från Dessertmästarna delade med sig i lokaltidningen. Man kan sammanfattningsvis säga att det gick åt pipsvängen. Förmodligen använde vi fel sorts pektin vilket fick som resultat att marmeladen inte stelnade som den skulle. Efter att ha gjort ett tappert men fruktlöst försök att rädda röran genom att koka om och tillsätta 3ggr så mycket pektin gav jag upp och provade nästa recept från samma artikel. Stärkt av framgången eller något..

Alltså dags för Mjölkchokladfudge.

DSC 0711 2

Recept

  • 3 dl grädde
  • 300g socker
  • 40g glykos
  • 80g mjölkchoklad

Börja med att koka upp grädde, socker och glykos i en stor kastrull, till 116°c. Ta sedan kastrullen från plattan och tillsätt mjölkchokladen. Rör ordentligt till en jämn smet och häll upp på bakplåtspapper.

När massan har stelnat vilket gick ganska snabbt är det bara att skära upp i lagom stora bitar.

Det här gick bättre, men smaken är lite tråkig. Om jag gör om detta ska jag nog prova någon annan smaksättning, t.ex. lakrits eller kanske Whisky som C-E föreslog.

Kommentera