Årets drink: Virgin Mojito

DSC 0205 2

2013 drar sig mot sitt slut och tack vare det milda vädret ser myntan fortfarande oförskämt pigg ut i kryddlandet. Tack vare detta har vi fortfarande möjlighet att blanda det som verkligen har varit årets drink här i Karolineborg, Virgin Mojito. Gör så här:

DSC 0398 2

Börja med att smyga ut i kryddlandet och hämta några nävar grönmynta.

DSC 0176 2

Väl tillbaka i köket mäter man upp rårörsocker i höga glas. De recept jag utgick från i början av sommaren var ganska snåla med sockret och tog bara några teskedar. Efter besöket på Cap Ferrat i somras kunde vi dock konstatera att mer socker = godare. Ta gärna 1-2 matskedar. (Allt socker kommer i detta fall inte lösa sig i vätskan utan blir en sockrig reserv i botten av glaset som kan fiskas upp vid behov…)

DSC 0179 2

 Muddla socker och myntablad med t.ex. baksidan av en redig träslev.

DSC 0186 2

 Pressa en lime per drink, dela resten av limefrukterna i kvartar och lägg som dekoration i glasen. Spar också lite mynta som dekoration.

DSC 0187 2

 Krossa is i t.ex. en blender. Kör ordentligt.

 DSC 0196 2

 Blanda limejuicen i drinken, häll på iskross och toppa med Loka.

Ett tips är att man också kan hälla ljus rom i drinken. Det blir nästan ännu godare.

Kommentera