Ett litet bo till fågelungen

DSC 0663

I veckan har jag sytt ett babynest, det är ett slags bo som bebisar enligt uppgift älskar att sova i. Det består av en stoppad botten och en lite högre sarg runt om som man kan dra åt. Vad jag förstår så är syftet med det hela att bebisen gillar att ha det lite trångt. Enligt uppgift är det dessutom bra att ha om man har barnet i sängen så man som sovande vuxen inte kommer för nära. 

Jag valde ett stretchigt tyg, vilket egentligen kanske inte var optimalt ur ett stabilitetsperspektiv, men den blev fin och mjuk. Mönster och sömnadsbeskrivning finns det mängder av om man frågar google, exempelvis den här som jag använde. Det man behöver är ca 1 meter tyg, 3 meter snodd, 3 meter kantband och 3 meter vadd. 

DSC 0636

Mönstret som jag gjort utifrån beskrivning på internet

DSC 0638

Kantband i blank grön

DSC 0639

När barnet är lite större och behöver mer plats så är det bara att öppna lite på dragskon

Kommentera