Lite mer julpynt till andra advent

Förra helgen, till första advent var Hampus uppe på vinden och hämtade ner lite julpynt.Vi fick då upp alla ljusstakar, ljusnäten i trädgården samt julgranen med belysning på altanen. 

DSC 0363

Till vinden går man lämpligast utan byxor

DSC 0366

Ljusnät i svartvinbärsön

DSC 0367

Gran på uterummet lyser

Idag så fixade jag några nya grejer. Dels satte jag i mossa i adventsljusstaken, gjorde en dörrkrans av granris och slutligen fixade två hyacinter i vaser. 

DSC 0446

2013 års dörrkrans, i gran på en köpt halmstomme. 

DSC 0444

Mossa i adventsljusstaken och en varsin hyacint i våra hyacintvaser

När vi var i skogen igår för att plocka lite naturmaterial så tog vi även hem lite ekkvistar som jag tänkte arrangera med lite pynt. Tills vidare står de i en vas men kanske kan jag greja lite med dekorationer under nästa helg. 

När jag ändå har börjat berätta om förra helgen så kan jag bara i förbifarten säga att jag tog årets sista chans/gjorde en sista kraftansträngning och gick ut och rensade alla rabatter. Oj, kanske någon tänker. Jo, det kan ju bli så när man inte håller undan på förhösten, så att säga.

DSC 0400

Rensat kryddland, vi har haft färska kryddor ända fram till snön kom för några dagar sedan

I samband med förra helgens uteaktiviteter så åkte även fågelhuset och de andra två matstationerna fram. Fram tills snön kom var det tomt där, men nu har vi mycket fåglar, bland annat två stora hackspettar. 

DSC 0399

Riggat fågelhus i förra helgen

Kommentera