Kristallkronan fixad

För fler veckor, kanske månader sedan så köpte jag en vind, halvtrasig och smutsig kristallkrona på Bukowskis Market. Sen dess har det varit lite pyssel vid några tillfällen fördelade över en ganska lång tid.

Vi hämtade kronan på Bukowskis utlämning, nere vid Norrtull och bar den hem (via den landstingsägda transportapparaten) i en Ikeakasse. Väl hemma fick den hänga ett par dagar i badrummet, där det initialt var tänkt att den skulle vara placerad. Men efter att ha slagit huvudet i den några gånger samt känt att den luktade gammal människa så åkte den ner i ett skumbad. 

Efter skumbadet som varade över natten, så försökte jag skrubba varje prisma med diskmedel och diskborste. Det gick förhållandevis bra för jag kunde hålla till i badrummets tomma yta (där badkaret ska stå). Efter sköljning och öm handdukstork så var det bara att försöka pussla ihop alla bitar igen. I samband med både transport och tvätt hade den gått i tusen delar. Som tur var kunde jag hålla till på mitt nya arbetsbord.

Det gick ganska snabbt att bygga ihop alla kristaller igen och få fast dem i stommen. Jag hade dock ett stort problem med att alla ljushållare hade lossnat och ett litet problem med att prismorna som satt undertill snurrade halvvägs åt fel hål och bara inte ville hänga rakt. Pappa var här en gång och försökte löda fast ljushållarna i stommen men det gick inte alls. Efter att ha grunnat på problemet i ett antal veckor så lyckades vi idag lösa det genom att löda fast koppartråd på ljushållarna, som vi sen kunde linda fast i ljusstommen. Jag hade under tiden listat ut hur prismorna skulle sättas fast för att hänga rakt, så även det ordnade sig.

Efter en utvärdering så har vi nu bestämt oss för att ha ljuskronan i matsalen, och istället ta lilla lampan från matsalen till badrummet. Allt uppsatt och fixat nu på eftermiddagen. Åh vad skönt att det äntligen är fixat, och nu kan jag äntligen [tillåta mig själv att] påbörja något nytt spännande projekt!

DSC 0242

Kristallkrona efter en natt i bubbelbad. Av vattnet att döma så behövdes en tvätt…

DSC 0243

Alla delar skrubbas med borste på golvet

DSC 0245

Många små bitar var det

DSC 0248

Varje prisma behöver samlas upp och torkas

DSC 0256

Arbetsställning fixad av en Elfa-back-stomme

DSC 0263

Här håller jag på att sätta fast raderna av prismor undertill

DSC 0450

Skev och sned, äkta, precis som vi vill ha den!

DSC 0451

Kommentera