Fönsterputsarhelg

Det känns som det var ett par veckor sedan sist, men trots det har det länge varit ett behov av fönstertvätt här på Karolineborg. Speciellt fönstren på övervåningen, som blev tvättade innan pollensäsongen i våras, har varit närmast igenmurade av smuts. 

DSC 1082

FÖRE Fönster fullt av pollen och föroreningar

Igår gjorde vi i alla fall ett ryck och tog alla fönster på hela övervåningen. Det tog ett par timmar ungefär och var en lagom hanterbar arbetsbörda, till skillnad från att ta hela nedervåningen inklusive uterummet, som vi gjorde sist, vilket var alldeles för mycket jobb. Utarbetad och beprövad best practice är som vanligt att undanröja alla moment som stör flytet. Det innebär att Hampus har som enda uppdrag att preppa för mig, det betyder röja fönsterbrädor, öppna tröga skruvar, kämpa med rutor som fastnat och torka fönsterbrädorna och återställa efteråt. Själv så kör jag på med sprej, trasa och handduk mycket effektivt. DSC 1105

EFTER Alla träd har så mycket klarare färg och fåglarna kvittrar

Idag har jag kört på lite mer där nere i två omgångar, i smyg. Hampus försökte hindra mig, men så fort han var upptagen med något annat så var det fritt fram. Haha. Det är ju lika bra att köra på när man ändå står i träningskläder och stegen är hämtad, så att säga. Nu är hallen, gästrummet och köket också fixat, det gick hur snabbt som helst fördelat på ett kort ryck innan lunch och ett till strax innan det blev mörkt. Det återstår att se hur det blev när det är dagsljus. 

DSC 1117

Rent och spegelblankt

Jag tänker att det är ganska rimligt att tvätta alla fönster en gång på våren och en gång på hösten, speciellt här där det är så mycket smuts i regnet/luften. Nu har vi gubbrummet, matsalen och vardagsrummet kvar för i år. Å andra sidan är det inte hela världen om det inte blir gjort heller. Däremot så känner jag att jag inte kan räkna med att det blir något gjort nästa vår, så jag vill ju helst passa på innan bebisen kommer. 

Vi är också inställda på att så småningom, när tiden är mycket mer knapp, att det kan vara värt att ta hjälp med städning och fönsterputs. Just nu funkar det bra att köra som vi gör, där vi turas om att städa hela huset en gång i veckan. Det är var fjortonde dag som man ångrar upplägget lite, alla andra dagar är det perfekt. 

Kommentera