I valet och kvalet kring valet av sänggavel

Vi håller på och laddar inför att skaffa en sänggavel till sovrummet. Uppladdningen har pågått i flera år, men på allvar sedan nya sovrummet blev klart.

Vi har bestämt oss för en djuphäftad tyggavel liknande den på bilden nedan. Bilden kommer från Sköna Hem och den är tillverkad av personen bakom företaget In your dreams här i Stockholm. En parentes – bara älskar man inte sänglamporna nedan, sådana vill jag också ha!

Skh12farggront 1

Djuphäftad sänggavel, snart i vårt hem

Men nu när vi väl bestämt oss för för att slå till så har vi en liten utmaning med att välja tyg. Vi var i ateljén och tittade för någon vecka sedan och valde ut tre bra kandidater. Nu har vi fått hem tygprover för påsyn och, nja, vi är osäkra. 

Vi hade först bestämt oss för en mörkbrun sammet (liknande den till höger). Men i butiken så såg den ljusare bättre ut (mitten), å andra sidan såg båda ut att vara lite för matta  – så då bubblade den högblanka sammeten (vänster) som den starkaste lysande stjärnan. Nu när vi haft chans att titta på provbitarna på plats i rummet i helgen… så nja, jag vet inte. Det känns som vi måste tillbaka till butiken en gång till och börja om från början (den här gången på dagtid i dagsljus). 

DSC 0647

Provbitar av sammet för utvärdering

2 reaktion på “I valet och kvalet kring valet av sänggavel

Kommentera