Auktionsfynd och pynt

I veckan ropade jag framgångsrikt hem två saker på Bukowskis budgetauktion på nätet, Bukowskis Market. Det är ungefär samma sak som Stockholms Stadsauktion och Lauritz men med hundra gånger bättre app vilken gör att det är förhållandevis enkelt att köpa grejer. 

Vi har tidigare köpt några grejer där, bland annat ett soffbord och några olika lampor. Jag har länge spanat efter diverse olika mattor, ett par kristallkronor, ett skrivbord, ett par sängbord och diverse olika stolar och fåtöljer. Oftast blir det man vill köpa för dyrt men ibland har man tur. Med utgångspunkt från vad möbler kostar att köpa nya i butik (som inte är Ikea) så tycker jag att jag gjorde ett par bra affärer nu. 

Jag har nu bjudit hem en stor matta och ett skrivbord, båda ska vara i den så kallade studion (läs arbetsrummet) på övervåningen. 

Det främsta minuset med att köpa på auktion mot att köpa på till exempel Svenssons i Lamhult, eller annan motsvarande bra butik, är att det är relativt utmanande att få hem grejerna. De ska hämtas under begränsade öppettider, med kort varsel och saknar emballage. Just nu är det trafikkaos runt Norra Stationsgatan, där utlämningen ligger, men så fort vi kommit på hur vi skulle köra så var det inte alls mycket bilar på själva lastplatsen. Skönt. Vi chansade och lyckades få in både mattan och skrivbordet i bilen. Skönt, att slippa åka tillbaka och hyra lastbil, alternativt åka två gånger.

Skrivbordet är ganska litet, men mattan är 429 x 296 cm och gjorde lite motstånd innan den ville komma in i bilen. Man orkar med nöd och näppe lyfta halva på två. 

IMG 3835

Lilla Saaben är fullastad

IMG 3837

Stor rödblå antik Keshanmatta

Det var en bra dag för vi lyckades lämna in mattan utan missöden på Björntvätten på vägen hem, så nu är det bara att vänta på att få rulla ut den (och faktiskt se hur den ser ut i verkligheten).

Skrivbordet som är från 1900 och troligen ganska nymålat i matt svart färg, passar bra vid fönstret.  

IMG 3841

Skrivbord från 1900

Ingen kommer sörja min tidigare temporära arbetsplats på ett fällbord i plast. Det här blev väldigt bra. 

DSC 0205

Arbetshörna med sjöutsikt

DSC 0206

Väldigt smutt med en låda bara för adaptrar och småel

En pyntig sak till som vi också köpt i närtid är två krukväxter och två kurkor! Det känns kul och pyssligt att få köpa lite krimskrams nu när huset är färdigrenoverat. Mer av det till hösten, ja tack!

DSC 0210

Första inköpta inomhusväxterna sedan… tja, evigheter

En reaktion på “Auktionsfynd och pynt

Kommentera