Första odlingsbänken klar!

Sista dagen på semestern, blev några timmar vid garaget och det virke vi köpte i går på bygghandeln. 

Resultatet är att ca 75% av allt virke som behövs för de tre odlingslådorna är tillsågat och den första riktiga odlingsbänken är ihopskruvad. Det var lite trixigt att få ihop alla bitar vinkelrätt men det gick bra när vi var två. När vi var klara bar vi ut lådan och provade den lite på plats, och vi tycker det ser lovande ut.

IMG 3769

IMG 3765

Gott om plats för ytterligare två i samma storlek

Nu ska vi göra ytterligare två likadana, 1,4 x 0,8 x 0,5 meter, häfta fast plast på insidan och lägga täckväv i botten. Parallellt så ska rabarberlådan sättas på plats, fyllas med jord och rabarberna planteras, samt rulla ut täckväv på hela ytan där odlingsbänkarna ska stå. Eftersom det är arbetsvecka från imorgon så kan man inte räkna med att något händer förrän tidigast till helgen.

Eftersom det är just sista dagen på semestern så har vi i övrigt ägnat oss åt allsköns ritualer för att komma i arbetsstämning. Städat hela huset, klippt gräset, fixat matlådor, fixat rabatter, tvättat och städat bilen, strukit skjortor, tvättat kläder, rensat garderoben, och nu sitter jag med fötterna i vattenbad med förhoppning om att ha vackra fötter innanför strumporna imorgon. Vad gör man inte för att bli lite peppad?

2 reaktion på “Första odlingsbänken klar!

Kommentera