Byggprojekt kompost

Tjoho – jag har lyckats med ett minibyggprojekt! En premiumkompost!

DSC 0399

Klar och klar, det är ett uttalande med viss tolkningsutrymme. Allting är byggt och snickrat men den gamla komposten är inte migrerad, det är inte tillsnyggat runtom ännu och jag behöver återkomma till någon detalj i konstruktionen.

Den beskrivning jag använde mig av hittade jag efter en stunds googlande. Det blev en färdig byggbeskrivning på Beijer bygg. Där kan man läsa sig exakt till hur jag gick till väga (eller hur jag borde ha gått till väga, hrm).

Projektet startade i lördags med att Hampus och jag åkte till brädgården för att köpa material. 

Bild

Räkneövning på bygghandeln

Bild

Vi lånade en släpvagn för att köra hem plankorna på

Därefter sågade jag till alla bitar enligt instruktionen, det blev 65 stycken. Vi har ingen automatisk såg, så jag fick jobba lite med fogsvansen.

DSC 0350

Bra att ha ett skrotgarage att jobba i

DSC 0353

65 bitar redo för montering

På söndagen så gick jag över till montering, då satte jag ihop alla delar, totalt åtta stycken.

DSC 0368

En av åtta delar

Sju delar som fungerar som luckor/mellandelar och ett långt bakstycke. Det fiffiga med den här konstruktionen är att den ska vara helt modulerbar och alla delar är öppningsbara. Dock så blev det så att alla delar som sitter mot bakstycket är fastskruvade, för det blev ett litet integrationshaveri när slutmonteringen närmade sig. Ja, alltså, det betyder att vi fick tänka och göra några ändringar innan vi kunde få ihop allt.

DSC 0384

Här ligger alla delar på tork, efter att jag lackat ändträytor

Tidigare i veckan var jag ute och preppade marken där komposten ska stå, jag grävde bort en del jord och växtlighet för att få det platt. Mitt mål var att ställa komposten så långt bakom tallen som möjligt för att vara lite osynlig.

Idag fick jag hjälp av Hampus för att ställa upp allt på plats. 

DSC 0388

Hampus skruvar fast vinkeljärn

DSC 0393

Nu börjar den snart bli klar, även pappa har anslutit till projektet

DSC 0398

I framkant sitter alla delar ihop genom öglor och sprintar. Sprintar i mitt fall är än så länge kvistar och/eller skruvmejslar. Jag får återkomma till att fixa något bättre senare i sommar.

Men funkar den då?

DSC 0402

Kompost med dagens sallad, javisst!

Kommentera