Fönsterputsarsöndag

I söndags gjorde vi ett gemensamt ryck och putsade alla fönster på hela nedervåningen inklusive uterummet. Pust vilket fönster-vasalopp det var!

Uppskattningsvis höll vi på i 11 timmar tillsammans vilket indikerar att vi har en hel del fönster… Två i varje rum, som i sin tur består av tre delar á fyra sidor. Plus lite udda i hall och vardagsrum. Totalt sett var det 128 sidor räknade jag ut. Plus uterummet där det är åtta fullhöga glasdörrar á två sidor. Nästa gång tror jag vi måste ta uterummet vid ett separat tillfälle för att inte tappa stinget helt. 

Vi har ett bra upplägg när det kommer till fönstertvätt. Hampus har ansvar för att röja fönstret, ta bort alla grejer, skruva isär alla delar, öppna och rigga så det bara är för mig att gå dit och tvätta. När jag är klar så följer han upp med att sätta ihop alla delar, städa fönsterbrädor och återställa alla pryttlar. Det funkar riktigt bra och rekommenderas alla som annars blir galna av allt runtomkring-strul som just fönsterputsning av gamla fönster innebär. 

Som ett steg i att uppgradera vårt hus så har vi också påbörjat jobbet att successivt ta bort alla snoräckliga klistriga skumgummilister och ersätta dem med den moderna tidens gummilister. Man får ta ett par fönster åt gången eftersom det är ett sånt slavjobb.

DSC 0330

2 x 3 x 4 i varje rum

DSC 0329

Utom i vardagsrummet, där skruvar man loss innerfönstren och lyfter av dem. Mycket smidigt.

DSC 0327

Ny list på gång

DSC 0332

Tydligt vad det blir för hemmaprojekt våren 2014?

DSC 0336

Hampus håller i de supertunga dörrarna så jag kan jobba. Fönstertvätt = ansträngande fysisk aktivitet. Alltså lämpar sig träningskläder bäst för ändamålet. 

DSC 0335

Trevligt sällskap


Kommentera