Från frysläge till komfortvärme

Denna bild på vår analoga termometer, liggandes i TV-rummet, visar läget gällande för igår kväll och i morse.

IMG 0610

Själv tog jag min morgondusch på gymmet, men när jag sen kom hem så var Hampus rätt så illa åtgången efter att ha duschat i, enligt honom, iskallt vatten.

Ringde bergvärmemannen och bad honom komma hit idag (vi hade honom bokad till imorgon eftermiddag, men var ändå hemma då vi väntade besök av gas-mannen). Medan vi väntade gick vi runt och luftade alla element.

Bergvärmmannen kom strax innan lunch, gick ner till källaren och kunde konstatera att vi hade en vattentemperatur på 12 grader eller liknande. Brrr! Sen såg han förbryllad ut och försökte komma på vad som gjort att hela systemet slagit av. Vi hade 91 felmeddelanden som alla indikerade på att temperaturen var för låg…

Det han gjorde var att skruva loss fronten på skåpet, letade sig fram till en liten sil som var full av grejs. När den sedan sattes in rengjord så startades systemet upp på snabbfart och medan värmen steg i vattenpannan så fick vi en genomgång av hur man ställer temperatur i luften, att man kan välja mellan ekonomi- och komfortvatten, sätta in antingen party- eller semester-mode osv.

Hur som helst, sedan dess har temperaturen stigit fint. I stort sett alla element är varma och varmvattnet känns hett. Lampan på displayen lyser grönt så vi har inga nya alarm. Resultatet, det kommer här!

IMG 0612

Man kan ju inte vara annat än nöjd, och vilken tur att bergvärmemannen kunde komma direkt, annars hade vi troligtvis frusit ihjäl.

 

 

4 reaktion på “Från frysläge till komfortvärme

  1. Hanna

    Vi kommer köra i partyläge tills vår första elräkning kommer. Än så länge är vi lyckligt ovetande och tar sälduschar.

    Svara

Kommentera