En helt vanlig men småkall måndag

Här kommer en detaljerad redogörelse för den här måndagen. Den som inte orkar läsa kan skrolla ner till bilderna.

Mycket jobb-jobb i helgen gav en världskort helg. Tröttmössan satt på huvudet och jag hörde inte klockradion i morse, i vanlig ordning. Dock så räddar mobilen upp situationen, som alltid, genom att låta något för hemskt.

Hampus-älsklingen, han kom upp typ trekvart senare, också enligt rutin, och då hade jag redan hunnit ner i köket och fixat frukost. Jag är ansvarig för veckofrukost och Hampus är ansvarig för att hämta tidningen. Som tur var (elände annars) så behöll jag mitt morgonförsprång och lämnade hemmet vid 07:32 när han var halvvägs in på första mackan. Jag fick, också i vanlig ordning, småjogga ner till tåget som kommer in 07:37 pip.

Inne på jobbet 45-50 minuter senare. Under dagen utspelade sig i huvudsak tre relevanta händelser:

– Jag fick ett mejl från Rolf på Franska kakelbutiken som meddelade att vår toaspol-pryl hade kommit. Jag hade inte ens fattat att den fattades.

– Hampus hann ringa till bergvärmemannen och förhöra sig om den larmande bergvärmemaskinen i källaren vilket resulterade i att han bokades in på onsdag eftermiddag för att tunea lite. Vi uppmanades också att lufta elementen ifall de var kalla.

– Hampus tog emot samtal från Rimas, byggledaren, som sa att killarna som är hemma hos oss fryser (temperaturen sen i fredags pendlar runt 18-19 grader på nedervåningen) och att de var oroliga för att torktiderna generellt försämrades. Hampus fick också frågan kring hur vi ska göra med alla springor i mellan träplankorna i gästrummet. Sprickor hör till tänkte jag, fyll dem med tjära tänkte Hampus….

Vid 17-tiden kom jag från jobbet och for då till Franska Kakelbutiken där följande dialog utspelade sig.

Hanna: (Kommer in i butiken)

Rolf: (Pratar telefon, vinkar)

Lisbet: ”Hej!” (Kommer ut från kontoret)

Hanna: ”Hej! Jag skulle hämta min spolpryl”

Lisbet: ”Javisst, här är den” (stoppar den i en glassig kasse som överräcks)

Hanna: ”Har jag betalt för den här redan?… eller ska jag betala nu?”

Lisbet: ”… Näe… vi tar det på faktura”

Hanna: ”Okej, tack, hejdå!”

Lisbet: ”Hejdå”

Vad lär vi oss av detta? Jo, att om man köper mycket saker på ett litet dyrt ställe så lär man känna de som jobbar där och man slipper allt onödigt snack. Rakt på liksom. Vi älskar dem!

I vanlig ordning så pratade vi telefon medan jag reste. Det är en smart grej, då hinner man prata igenom alla puckar samtidigt som man reser. I ett projekt är kommunikation A och O. Dessutom har vi trevligt.

När jag kom hem så gick jag inte hem utan till gymmet på andra sidan rälsen. Idag blev det 20 min/10 km skridskor i skridskomaskinen och gjorde lite ostrukturerad styrketräning. Hampus hade egentid hemma och förkovrade sig i någon ny teknik eller liknande. När jag tänker efter kan det ha varit så att han läste manualen till värmepannan och konstaterat att den just nu går på elpatron…

Till middag blev det matrester, rostbiff och potatismos, från igår. Supersmidigt, eftersom vi inte hade så mycket mat kvar hemma.

Strax efter 20 tog vi bilen 300 meter till lågprisvaruhuset. Jag är ansvarig för att köra bilen på ett säkert sätt, parkera den i närheten samt hålla koll på inköpslistan. Hampus är ansvarig för att ta och återlämna den femkrona som ligger i bilen, som tar en tur med vagnen för att sen, mycket viktigt, återlämnas till bilen på exakt samma plats. Utprövad best practice är att åka dit när ingen annan är där. Vi börjar dessutom bli riktigt duktiga på att planera flera dagar i taget och handla stora mängder mat.

IMG 0604

Om man sedan har lite humor så kan man göra en ”Du är vad du äter” och ställa upp hela veckans mat på bordet och tänka ”Är det det så här mycket gott vi äter på en vecka!”

IMG 0607

Slutligen så hämtade vi upp våra två extra el-element från garaget och ställde fram dem till killarna i morgon. Nu när vi har borrat för bergvärme, som drivs av el, så känns det ju dumt att snåla in på el-elementen….

(…Och för den som undrar vad Hampus gjort medan jag skrev den här aplånga bloggen så är svaret: installerat en Facebook-plugin. Det  gäller att hänga med. Frågor på det ställes vänligen till IT-hunken.)

En reaktion på “En helt vanlig men småkall måndag

Kommentera