Fulhörnet, not so much anymore

Igår var det ledig dag och vad kan vi då ha tänkas gjort?

– Hörde jag ”rensat i trädgården”?! Hörde jag ”kört släpvagn”?!

– Oh yes!

Området vi talar om kallas till vardags för fulhörnet på grund av att det är så oerhört risigt efter vintern då Kommun (läs: Lidingö Stad) dumpat hundratusenkilo snö, numera grus, där. Ytan är till hälften Kommuns eget (därav snödumpningen) men det ser ut som att det hör till oss, därav vår ansvarskänsla. Hörnet har varit med på bloggen tidigare, bland annat här

Här kommer några bilder hur det såg ut innan vi började.

DSC 0345

Alla delar där det går staket är vår del av tomten, här kan man se en tät växtlighet av ädelträd såsom lönn och hassel mixat med fulalm. 

DSC 0347

Kommuns del. Snögrusdumpplats till höger i bild. 

Vi gick ut vid halvtio på morgonen, hämtade grannarnas släpvagn och jobbade på fram till lunch, efter lunch hann vi ytterligare en halvtimma, innan vi var tvungna att kasta oss i bilen för att hinna två vändor till trädgårdsdumpen innan stängning. Vi jobbade på en yta på ca 30 kvadratmeter och fick till en hel släpvagn med ris och ytterligare en med löv. Här kommer resultatet!

DSC 0354

Ingen kvist vidrör stängslet!

DSC 0358

Krattat

DSC 0359

Här har Hampus tagit bort ett massivt Törnrosabuskage av den stickigaste rosenbusken som någonsin suttit i mina lår, hår, jacka, staketet, trädet….

När vi var uppe i varv och hade lite eld i baken så så tog vi och gjorde en sista spurt igår mellan 15 och 16. Vi packade ihop ytterligare ett släpvagnslass och for till vanliga tippen med allsköns gammalt skrot. 

– Förra ägarens gigantiska plastkompost, trasiga skottkärra, skidstav, sittbänk….

– Byggrester från renoveringen – för udda för att användas igen – vattenrör, hyllplan, skåpdelar, täckskivor, gipsskivor…

– Blandat garageskräp som gamla toadörren, elementreglage, tusen tapetprover, rostigt järnskrot hittat i rabatten osv…

DSC 0356

Allsköns skrot, inte längre i vårt garage

Kommentera