Ravioli

DSC 1001

Som Hanna berättade häromdagen så gjorde vi Ravioli i måndags. Att göra pasta utan pastamaskin innebär en del jobb, men resultatet blev ändå väldigt lyckat. Prova det här!

Recept pastadeg

  • 2 st hela ägg 
  • 2 st äggulor 
  • 250 g finmalet vetemjöl

Blanda mjöl och ägg i en bunke och knåda tills det blir en jämn deg. Eftersom det inte är någon annan vätska i degen än äggen så blir det en mycket torr deg och det behövs ganska mycket knådande för att det ens ska likna en deg. Efter en stund plockade jag ut degen ur bunken och fortsatte handknåda mot bänkskivan i ca 10 minuter. Sen lade jag degen i plastfolie och lät den vila en timme.

Under tiden gjorde jag två fyllningar:

Fyllning 1: Ricotta och spenat

  • 125g ricotta
  • 125g färsk spenat (koka snabbt och pressa ur vattnet)
  • 25g riven parmesan
  • 1 st äggula
  • 1 tsk riven muskot
  • salt och svartpeppar

Fyllning 2: Serranoskinka

  • 50g serranoskinka (skuren i småbitar)
  • 125g ricotta
  • rivet skal av en halv citron
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar

Sen är det dags att kavla degen. När degen får vila blir den mjukare, men det är fortfarande tungt att kavla.

DSC 0973

När degen är ca 3 mm tjock är det dags att skära och fylla ravioli. Utan att ha någon direkt plan så gjorde jag trianglar och vek ihop. Inte jättesnygga, men det fungerade.

DSC 0989

DSC 0994

Koka pastan i kraftigt saltat vatten. Raviolin behöver bara koka några minuter. När den flyter upp till ytan är den klar.

DSC 0995

Servera med bechamelsås, riven parmasan och sallad.

DSC 1005

Kommentera