Renande och frigörande

I helgen var det ingen rast och ingen ro.

Vi ägnade oss istället åt renande och frigörande aktiviteter, och då är det inte spa och portömning jag menar. Nej, i lördags åkte vi till återvinningsstationen två gånger med fullproppad bil och gjorde oss av med pärmar, böcker, trams, skräp, kläder och inte minst, alla gamla (sönderfrusna) färgburkar från förra renoveringen. Förutom det hann vi båda packa upp alla kartonger, sortera alla grejer och fått till hygglig ordning på prylarna. 

Under söndagen återställde vi nedervåningen, bar upp alla grejer som temporärförvarats lite här och där. Sen tror jag vi ägnade fem-sex timmar x två personer åt att städa hela huset. Jäklar vad smutsigt det blir av att bo i renovering. Blä!

Dagen började förstås med ett halvlångpass om 19 km löpning så jag var rätt matt där mot kvällningen. Söndagskvällen spenderades  i kön utanför biltvätten. Lycka var att hitta en påse godis i bilen så vi kunde få riktig biokänsla när vi körde igenom biltvätten. 

DSC 0588

(Smutsig) bil under packning

Bild

Isen ligger tjock och blank på Kottlasjön, bild från min promenad i lördags

DSC 0602

Putsade speglar och detaljer i köket

Matrummet återställt, från att ha sett ut så här:

DSC 0335

Matrummet kombinerad tvättstuga, kontor och förråd (innan)

DSC 0604

Tomt så det ekar (efter)

Nu har vi bestämt att det är färdigjobbat på ett bra tag. 

Kommentera