Stordåd på fyra timmar

Tidigare i veckan hade vi bestämt oss för att ta tag i den något segdragna aktiviteten ”Åka till Ikea”. Denna aktivitet syftade till att dels returnera den överblivna garderobsstommen, samt dubbla dörrpar och lådfronter som inte blev hundra. Istället skulle vi köpa en annan sorts dörrar och en bänkskiva till badrummet. 

Som jag berättade om tidigare, den bänkskiva i borstad granit som vi först tänkt köpa drog i väg i pris och kommer tas upp till CCB för nästa års budgetbeslut. Tills dess kommer en laminatskiva räcka fint. 

Som grädde på moset har Ikea just nu en kampanj på garderobsinredning där man som medlem får 25% rabatt på alla lådor, hyllor etc. Guldläge för oss som behöver inredning till inte mindre än fem meter garderober. 

Igår kväll innan middagen gick vi ut och provpackade bilen för att se att det skulle få plats. Jajamän, tänkte vi tills vi insåg att vi inte packat allt. De långa garderobsstommarna gick inte in. Vi utvärderade alternativ med att inte lämna tillbaka de delar vi hade hemma och beställa hemkörning av de nya delarna, till att packa på taket till att hyra en lastbil. Det fanns en lastbil ledig på Preem så så fick det bli. Att vara hemma från jobbet för att ta emot grejer på dagtid är inte så lätt för oss just nu. 

Under kvällen igår satt vi också och bestämde garderobsinredningen för samtliga garderober samt fixade en plocklista för att det skulle gå så smidigt som möjligt i butiken.

Garderober

Garderobsinredning vald med hjälp av Ikeas garderobs-designverktyg

IMG 0005

Plocklistan redo i iPhone

Hur som helst, vi hyrde lastbilen i fyra timmar. Det var bra att ha lite tidspress eftersom man tenderar att sega ut på tiden när man kan det. 

IMG 2585

Hampus lastar över garderobsdelar från vår bil till lastbilen

IMG 2587

Fånigt att behöva ha en lastbil för att köra sex platta paket.

IMG 2590

Kul att köra lastbil tycker den här chaufförn

Väl framme var det snabba ryck. Ikea är ju fantastiskt bra på service så returmomentet gick jättesmidigt. Helt otippat fick vi igen en avsevärd mängd pengar dessutom, när hände det senast? (saker är ofta dyra att köpa men det man lämnar tillbaka verkar det aldrig så billigt).

På drygt en timma hade vi gått igenom hela varuhuset och stod åter vid lastbilen med inte så lite grejer heller. 

IMG 2591

Tillbaka på parkeringen. Tur att vi hade en stor bil, allt detta hade varit svårt att få in i vår bil

Vad lär man sig på det här då, jo, det krävs en hel del inredning för att få till en funktionell garderob… Idag åkte vi hem med, inte mindre än tre garderobsdörrar, en bänkskiva, sex trälådor, tio hyllplan, TJÖTVÅ (22) trådbackar i varierande storlek, tre hängstänger, två skohyllor, tolv gångjärn, tolv dörrknoppar, fyra plastbackar till vinden, två påskliljor inklusive nya ytterkrukor samt servetter och sånt där som man alltid köper. 

DSC 0303

Alla grejer inlastade i hallen, inte småpotatis. Notera också att luftsluss-/plastdörren är borttagen. 

Totalt sett fick vi skarva på med drygt tre hundra kronor, förutom lastbilshyran, så vi är extremt nöjda. Vi fick nästan tusen kronor rabatt tackvare att vi skaffade oss ett Ikea Family-medlemsskap idag. Tackvare högt tempo och inte en massa spankulerande så lämnade vi tillbaka bilen 3,5 timmar efter hämtning. Nu är det fri aktivitet resten av den här dagen. Hampus spenderar den med läsa och jag ska sticka ut och springa. Sweet!

Kommentera