Golv

Igår var killarna här och slipade golvet i gästrummet. Det blev en snabb tilläggsbeställning eftersom det kändes himla smart att ta alla trägolv samtidigt istället för att hyra golvslipsgrejerna två gånger.

Som jag förstått så har våra golv varit ganska jobbiga att slipa. Mycket tjock lack att jobba bort. Men fint blir det! Och det luktar trä i hela huset! Som bonus så dammar det ingenting och det är inte kaos i huset i övrigt.

Bilderna är tagna i dag. Som ni ser så strålar solen just nu!

Gästrummet

DSC 0931

DSC 0933

Här verkar det ha stått en kakelugn tidigare.

DSC 0934

Vardagsrummet

DSC 0936

Gubbrummet (med väldigt mycket morgonsol)

DSC 0939

Matsalen

DSC 0941

Igår var vi på utflykt till stenbolaget för att slutgiltigt bestämma oss och lägga en order på golv till hall och kök. 1 300 kg Carrara C (marmor) kommer komma lastat!

Vi blev dock lite osäkra på hur leveransfirman kommer göra, om all sten kommer lämnas nere vid postlådan eller om lastbilen kommer kunna köra hela vägen upp till huset. Stenbolaget kommer dubblekolla och eventuellt blir det istället aktuellt att beställa hemkörning med en mindre bil. För att all sten skulle få plats på en pall vid eventuell specialtransport så köpte all fix (5 x 25 kg-säckar) och fog (3 x 10 kg-förpackningar) och tog det i Saaben.

I fredags så hände det massor av grejer på badrummet också. Nu sitter det gul väv överallt. Här är golvet.

DSC 0839

 

Kommentera