500 liter varmvatten

Igår när jag kom hem var den nya värmepumpen inkopplad och igång. Elementen var varma som vanligt och ur kranarna kom efter en stunds spolning varmt vatten. Bra så långt.

Nere i källaren var det dock inte lika lugnt. Värmepannan blinkande och tutade att någonting var allvarligt fel. På displayen stod det ”LARM: Fel på elanod E41.F31”. Det lät ju inte jättebra. Eftersom värmepumpen är helt ny har vi ännu inte fått någon instruktionsbok eller annan information om hur den fungerar. Planen är att vi ska träffa installatören nästa vecka för en genomgång av funktionerna. Jag försökte få tag på bergvärmeinstallatören som inte helt oväntat inte var på kontoret klockan 18.30 på en fredagkväll. Elände!

Men, fem minuter senare ringer han upp från sin mobil och berättar hur vi ska göra. Larmet vi fick är ofarligt. (Den typen av värmepump som vi har med separat varmvattenberedare har ingen elanod och ska därför inte larma om det.) Jag får instruktioner om hur jag kvitterar larmet och startar om hela värmepumpen. Efter det lyser det grönt igen och allt verkar fungerar som det ska. Verkligen toppenservice!

DSC_0855.JPG

Nu på morgonen när jag var ute för att hämta tidningen hörde jag igen att larmet gick från källaren. Den här gången var det en varning: ”Hög temperaturskillnad värmebärare E21”. Oklart vad det innebär. Vi ska prata med installatören igen på måndag.

DSC_0858.JPG

Fortsättning följer…

2 reaktion på “500 liter varmvatten

Kommentera