En konsumtions- och ”skjuta ner puckar”-dag

Idag har vi kört hårt och bockat av många uppgifter på jullovslistan. Vi har viftat med kontokortet så mycket att det känns besvärande. 

Vi steg upp i ottan och drog iväg mot måleri- och tapetaffären vid nio, där köpte lämnade vi tillbaka de tapetböcker vi haft på prov samt lyckades beställa tapeter till både vårt sovrum och till studion, fem respektive åtta rullar. Den tredje tapeten vi tänkte köpa till hallen fanns inte, utan den kräver en specialtur in till Laura Ashleybutiken i stan. 

När tapeterna var checkade så gick vi en våning ner och köpte färg till badrummet, vi provade ut en färg som skulle vara så lik som möjligt en av färgerna på kaklet. 

 IMG 2337

På måleri- och tapetaffären där vi letar rätt nyans och för att kunna jämföra har färgkillen gjort en färganalys och målat på kaklet. 

Vi passade också på att höra oss för kring väggfärg som matchar med den golvfärg vi valt (1500-N), det kommer bli en ljust ljust grå nyans. Den kommer vi köra både i Sovrum 2 och Sovrum 3. Numret som är värt att antecknas är 0500-N. N:et står för neutral och betyder att det är en neutral grå färg utan inslag av annan nyans. Hade färgkoden slutat på B som i blue eller Y som i yellow hade det alltså varit en grå med inslag av blå respektive gul. 

Besöket på måleri-och tapetaffären tog minst en timma fast vi bara stod vid en kassadisk och fick hjälp, men när vi väl gick därifrån så kände vi oss som vinnare. Det är svårt att välja och svårt att komma överens och tapeter och färger är något av det svårare för det är så besvärligt att göra om. Fast, nu var vi stärkta av självförtroende så vi tog ett bonusstopp på badrumsbutiken i Alvik för att sätta ner foten i ämnet knoppar och krokar. Vi var lite osams men det gick ändå ganska bra att välja. Hem kom vi med följande produkter:

– Tre dubbelkrokar till duschhanddukar/morgonrockar

– Två enkelkrokar till Hampus sida av tvättstället

– En fyrkrok till min sida av tvättstället

– En toapappersrullehållare

– En duschkorg

DSC 0283

Produkter till badrummet

Sen, dagens andra höjdpunkt. Ikea, med målet att välja ut alla garderober och badrumsskåpet samt ett par fotoramar. Jag överraskade Hampus i bilen med att vi hade som målsättning att faktiskt verkställa ett köp istället för som tidigare femtioelva gånger åkt dit för att titta och åkt hem för att fundera. 

Vi började med mat och tog därefter en sak i taget, metodiskt och med stort tålamod från båda två, och lyckades väldigt bra. Vi valde alla grejer utan ett uns av dålig stämning.  

Till hallen kommer det bli två enmetersgarderober på vardera sida av dörren, och dessa kommer bindas ihop av två fläktskåp som ska sitta över dörren. Tanken är att hantverkarna kommer få bygga in hela arrangemanget så det sluter tätt upp mot taket och så det ser hyggligt jämnt ut.

IMG 2330

Blir en garderob på varje sida och två smala fläktskåp över dörren. 

Vi valde också ut en lådhurts som ska sitta i badrummet tillsammans med tvättmaskin och framtida torktumlare. Den här lådhurtsen kommer stå på metallben så det inte blir någon risk för ”murker” vid eventuellt duschkaos i det intilliggande badkaret. 

Och slutligen, håll i hatten. Vi lyckades bestämma oss för en lämplig garderobsvägg i nya sovrummet också. Det blir en mix av smala och breda garderober med hela och delade dörrar + lådor. Tanken är även här att de ska byggas in på något tjusigt sätt så det ser sekelskiftesmässigt ut. Jag kan avslöja att hela garderobsfrågan har varit en surpuck och bidragit till långa diskussioner och funderingar ända sedan vi flyttade in för två år sedan. För kännedom så har vi inte ens börjat prata garderobsinredning ännu, så diskussionerna har varit mest religiösa och inte så praktiska. 

När allt var valt så var det lätt att lägga en onlineorder hemma vid datorn direkt när vi kom hem. Det gick verkligen enkelt. Klart enklast idag faktiskt. Om ett par veckor kommer det komma ett lass med grejer, det blir spännande. 

För att riktigt klämma ur den sista handlingskraften ur sambotuben så åkte vi också till återvinningen med lite gammalt skräp innan vi tog ledigt för idag. Nu känns det som vi verkligen kan vara nöjda med dagens insats och jag är så glad att vi äntligen stängt och knytet en stor rosett runt akten ”Förvaring framtid”.

Kommentera