Testar fotoinställningarna

Idag har vi varit och tittat på nyfödda Julie som jag skrev om tidigare. Vi hade kameran med oss förstås, och gjorde vårt bästa för att få bra bilder på underverket. Enda problemet när man ska ta bilder på nykläckta bebisar är att det är en kombination av mörker i rummet (inte tal om utomhusfotografering) och bebisens genomskinligt rödlätt skinn. Åttio procent av alla bilder fick jag kasta på grund av att de inte hade någon fokus eller skärpa. De andra såg hon lite ofördelaktigt rödaktig ut på, speciellt med kombo med filten i rött. Därför fick jag anledning att pröva lite fotoinställningar i iPhoto idag. 

Nedan kan man se hur det ser ut när jag förändrat färg- och ljusbalansen lite, det var betydligt enklare än jag trodde (man drar i staplar). Det svåra är att se vad som är bra, och det är något som jag får träna mer på inser jag. 

DSC 0741

Originalet

DSC 0741

Här har jag mixtrat med färgnivåerna, exponeringen och skärpan för att få bort lite rött och på med lite ljus

Julie 21 13 44

Receptet

Den andra bilden jag har labbat med ser ut så här

DSC 0736

Originalet

DSC 0736

Dagens bästa mix? 

Julie 21 17 50

Inställningarna 

Vägen dit gick via ett antal försök som jag inte sparat inställningarna för. 

DSC 0736

Mindre rödlätt men lite för grå eller?

DSC 0736

Fin, varm men lite för gul, eller?

DSC 0736

Lite för blått eller?

Det var kul att faktiskt pröva mixtra lite och det är något jag borde bli bättre på. Allt för att rädda upp dåliga bilder.

En förutsättning för att kunna göra bra fotojobb är en fet 27″ bakgrundsbelyst skärm.

Skarmavbild 2012 12 16 kl 21 27 13

Kommentera