Skiddag i solskenet

Som ni kanske kommer ihåg så köpte Hampus en hel skidutrustning en solig vårdag i mars. Idag har vi grävt fram skidorna djupt inne i förrådet för en premiärtur i det underbara vädret. 

Hampus skidor var förstås oanvända och jag har inte stått på mina sen jag åkte Vasaloppet 2011. Dock så hade jag visst kört på en rejäl omgång med paraffin i våras, det var väl ett ryck i stundens ingivelse att visa att jag minsann kunde vårda känsliga skidor ömt. Eller nåt. 

Enda problemet var att jag idag hade vissa minnesluckor kring hur man går från tjockt paraffinlager till grymt glid. Inte hade jag tid att Youtube-googla heller så jag fick chansa med hjälp av skrapor och stålborsten.

IMG 2162

Caroline anslöt så vi vallade på tre rejäla lager av superblå. Det är vallans allroundkrydda. Resultatet? 

– Drop dead bra! Hampus som åkt skidor en gång i vuxen ålder gjorde det riktigt bra. Caroline och jag var också nöjda. Nu är alla förberedelser gjorda och det räcker att komplettera med lite valla nästa gång. 

 IMG 2164

Hampus och Caroline laddar 

IMG 2166

IMG 2175

Här swischar den trovärdigaste skidåkarn förbi

IMG 2180

Fina spår i Stockby

IMG 2189

Det blev lite problems med mina stavar…

Kommentera