Orangeri och balkongdörr?

Jag har alltid drömt om att ha ett orangeri på gården. Vi har funderat en hel del på det, på en övergripande visionär många-årsplan-nivå, att det skulle sitta ihop med köket. Sen har vi inte tänkt så värst mycket mer på det.

När vi satt på tåget i helgen så kom dock tankarna tillbaka och vi började fundera på om det faktiskt inte är smartare att sätta in balkongdörrar nu direkt innan vi fixar tak, golv, el, väggar, tapet på den aktuella väggen. För gör vi allt sånt så kommer det definitivt dröja många år innan några ingrepp tillåts.

Vi kollade av idén med Rimas, byggledaren, idag och han verkade inte tycka det var en så stor grej… Så vi är försiktigt positiva. Pappa kommer hit på torsdag så vi får väl kolla av med honom då vad han säger. Vad tycker ni andra? (Eva/Torgny?)

Det som beslutet handlar om blir ju då att sätta balkongdörrar eller inte. Själva växthuset (alternativt en uteplats) och allt annat som skulle sitta på utsidan ligger fortfarande i ca femårsplanen. Den största nackdelen är säkerheten förstås, man vill ju ogärna försämra husets skalskydd med en vacker men bräcklig gammaldags sekelskiftes balkongdörr…

Här är det aktuella fönstret:

DSC 0782

Och utifrån ser det ut så här:

DSC 0787

När vi var ute och gick med kameran så passade jag på att fota lite tomt nu när snön börjat försvinna. Här är lilla hemliga trädgårdsboden.

DSC 0801

Garaget (idogt skottande lönar sig)

DSC 0790

Och sopberget, från andra sidan den här gången.

DSC 0789

En reaktion på “Orangeri och balkongdörr?

Kommentera