Byggavstämning

Igår hade vi får första ekonomiavstämning med hantverkarna. Svettigt. Om ni tror det är dyrt att ha hantverkare hemma för att renoverar ett halvt hus… så är det inget mot vad det material de köper kostar. Det är värmegolv, gipsskivor, slangar, rör, muttrar och isolering. Lägg därtill det material vi köper som är allt som syns såsom kakel, duschväggar, badrumsporslin och kranar.

Nåväl, min prognos pekar på att det blir ett budgetöverdrag med 5 000 kr, detta trots att vi inte kommer köpa 100 kvadratmeter nytt parkettgolv. Hum hum. Den som lever får se om vi överlever detta. 

För övrigt har det inte gått så snabbt i veckan. Vi har bara en kille här just nu men väntar förstärkning inom någon dag. Han som är här jobbar uteslutande med badrummet där det nu har kommit upp gips nästan överallt och värmegolvet skulle kopplats in i dag enligt hörsägen. Vi vet också att han har varit och hämtat alla grejer på Franska Kakelbutiken så de kanske börjar kakla och bygga nischen snart.

Här kommer lite bilder som jag tog i badrummet igår kväll.

DSC 0454

DSC 0455

DSC 0468

Den nya duschväggen känns verkligen hög då det är lite högre i tak här uppe än där nere.

DSC 0466

DSC 0469

Det bästa med vårt nya badrum blir nog det avlånga avloppet i duschen

DSC 0470

Värmegolvs-pryttelmojar som behövs för att sprida bergvärmen runt i badrumsgolvet och till handdukstorken

2 reaktion på “Byggavstämning

  1. Hanna

    Tack Charlotta! Jag kan knappt vänta på att det ska bli klart, nu känner jag för första gången det här året en stor lust att börja inreda och vill verkligen sätta igång! 🙂

    Svara

Kommentera