Hampus Köttfärsrullader

IMG 2371

När jag var liten var mormors köttfärsrullader det godaste som fanns. Tyvärr är det ingen som kommer ihåg receptet så det var väl ungefär 20 år sen jag åt dem sist. Härom veckan kom jag och tänka på dem och att det borde gå att hitta ett liknande recept ändå. Sagt och gjort, efter lite googlande hittade jag det här:

  • 1,2 kg nötfärs
  • 5 dl grädde
  • 5 skivor dagsgammalt smulat bröd med kanterna bortskurna (jag tog en Stockholmslevain)
  • 3 ägg
  • 3 tsk salt
  • svartpeppar

Smula brödet och häll på grädden. Låt stå i en kvart eller tills brödet är mjukt. Blanda i köttfärs, ägg, salt och peppar och rör till en jämn smet. Forma lagom stora rullader och stek i brynt smör. Eftersom det här receptet ger rätt många rullader så brynte jag bara köttet i stekpannan och efterstekte alla rulladerna i en långpanna i ugnen i 10-15 minuter på 175°c.

Eva påstår att det dessutom ska vara lök och kryddpeppar i orginalreceptet, men jag tyckte att det här påminde väldigt mycket om det jag kommer ihåg.

Kommentera