Spis spis spis!

Äntligen har vi gjort det, kommit till skott och beställt spisen!!

Precis i rätt tid, eftersom de sex veckorna i leveranstid synkar bra med övriga köket.

Det är samma modell och samma märke som varit på tapeten en längre tid. Dock så gjorde vi totalt en kovändning och bytte färg i sista sekund. Istället för svart-mässing-krom så blev det rostfri-mässing-krom. Gissa vad som gjorde att vi så totalt gick från ”aldrig i livet en rostfri” till att köpa en? Jooo… vi satt och kollade på de fem första avsnitten av Solsidan i helgen på tåget. Där i finvillan förekommer en rostfri Lacanche i ett Kvänumkök… och det såg så himla bar ut att vi bestämde oss mer eller mindre på stört. Eftersom övriga ”vitvaror” i köket är rostfria så är det inte mer än rimligt, istället för att ta in en ytterligare färg.

Så här få grejer har vi kvar att göra nu vad vi känner till:

– Beställa golv till kök och hall

– Beställa en blandare till köket

– Beställa kyl, frys, micro, diskmaskin

– Hämta upp tvättställ, blandare och vattenlås hos Franska kakelbutiken (kan killarna göra om det kör ihop sig)

– Hämta upp kökstapeten när den levereras till Måleributiken

– Välja ut pärlspont till hallen (eventuellt köpa samma som sätts upp i köket)

 

Jahopp, annars då?

Spackelfesten fortsätter. En av killarna jobbar med att jämna ut taket i matsalen, det var mycket ojämnt innan. Om det inte skulle ha rättats till innan vi sätter upp stuckaturen så skulle det se väldigt pajjigt ut. Den andre killen jobbar med att spackla motsvarande ojämnheter i badrummet. Det börjar se riktigt bra ut nu!

Imorse så vågade de äntligen ta ner taklisten som håller vävtaket i vardagsrummet på plats. Inget lossnade tack och lov! Även här ska stuckaturen sättas upp.

DSC 0774

Vi hade byggmöte med Rimas imorse och allt funkar bra. På torsdag är planen att killarna städar undan och börjar slipa och lacka golven. Sen lär de behöva fortsätta med badrummet under nästa vecka antar jag. De har även bett att få hålla till i garaget för att jobba med att slipa dörrar.

Imorgon kommer en bergvärmeman och börjar plocka ner oljepannan i krypgrunden. Sen fortsätter de på torsdag och kopplar in systemet då. Allt händer samtidigt!

Dock så ställde sotaren in som var bokad idag. Det var synd eftersom vi skulle behöva prata köksfläkt med honom. Den nya fläktkåpan kommer ju inte sitta på samma ställe som befintlig och det skulle vara väldigt bra om lite av murstocken/gamla fläktrören kunde tas bort.

Just nu har vi en väldigt spännande fläktkåpa som är ca 100 år gammal som varje dag släpper ner småsten, färgflagor och tallbarr på det som står på spisen. Längtar nytt kök!

DSC 0784

Kommentera