Tredje renoveringsdagen

Första renoveringsdagen hände det massor, som jag berättat om tidigare. Kännetecknande för dag ett var power och fullt av skräp.

Igår när vi kom hem var det ganska rent och städat där uppe. Killarna hade kört bort med massa skräp, några av de grejer vi lämnat kvar (som skulle slängas). De hade också rivit upp golvet i badrummet, och vad vi kunde se så såg det fint och bra ut därunder (med andra ord, inget sågspån, döda människor eller möglig isolering).

Idag var det mer tredjedagskaos. Grejer och skräp överallt. På uppfarten står säkert tjugo sopsäckar förutom allt annat som toalettstol, tvättställ, grovtvättställ med mera. Men det går undan, nu har det andra sovrummet fått sig en omgång. Kattvinden är riven och heltäckningsmattan är borttagen tillsammans med den underliggande spånskivan.

Vidare har killarna börjat regla upp i taket både i hallen och i stora rummet. Det ska bli ny pärlspont i alla rum utom badrummet. Redan har de börjat dra ut nya elledningar så nu får vi lite bråttom med att verifiera vår taklampsplan.

DSC 0289Vår temporära luftdörr med dragkedja, nu äntligen på plats. Den håller kvar värmen mycket effektivt på nedervåningen så det är varmt och mysigt där vi är.

DSC 0270Taket i hallen

DSC 0272Taket i vardagsrummet

DSC 0275Gamla tapeter i vardagsrummet

DSC 0282Nästa sovrum upp till rivning. Det är Hampus gamla garderob (kattvind) till höger

DSC 0284Handfast elledningsdesign

DSC 0287Badrumsgolvet

DSC 0285Kolla, i hörnet kan man se vårt nya duschavloppsrör

Dagens minus var att vi hittat riktigt trägolv i båda sovrummen som angränsar till stora rummet (där det redan nu är trägolv). Hade vi vetat det hade vi kunnat rädda vardagsrumsgolvet, putsat upp sovrummen, och vips haft äkta trägolv i alla rum gratis + arbetskostnad. Vet ni vad vi ska göra istället? Vi ska skruva i tusen skruvar, lägga på en tjock spånskiva och lägga nytt trägolv ovanpå med allt vad det innebär som att kapa åtta dörrar, anpassa lister, såga ut för vattenrör osv osv. Vad hemskt, det gör ont i mig och vi är så oense.

Kommentera