Överlevnadslinne och ziplock-kärlek

Jag är inspirerad av Charlotta som kör Projekt 16 kvartar vilket går ut på att hon och hennes familj fixar saker som tar max femtion minuter lite då och då. Hon har identifierat 16 sådanna aktiviteter och de tar en och en.

Här har vi inte 16 kvartsprojekt att ta tag i, eller jo, det är klart vi har, men nu är det snarare 16 nittiominuters. Yes, det ryktas om att hantverkarna börjar nästa vecka.

Dagens område för fokus var garderoben i badrummet. Den åker ut och dess innehåll kommer flyttas över till nya garderober som kommer sättas upp om ett halvt sekel (eller i alla fall om två månader). Fast eftersom livet inte stannar eller vi flyttar in på hotell under perioden så det behöves någon slags action.

Ett minimum av handdukar, bäddlinne, bordsdukar som kan tänkas behövas är nu packade i två sänglådor. Kommer passa bra under sängarna i gästrummet (där vi alltså kommer bo).

DSC 0167Sänglådor med överlevnadshanddukar och bordsduken med tomtemotiv

Resten, overflowet, åker upp på vinden.

DSC 0162Överflödeslakan och dukar som ska upp på vinden

DSC 0168… och handdukar som vi klarar oss utan

Och här kommer resultatet. Nedersta hyllans småkem ska mergas in i städskåpet och boxen med småel av hårvårdskaraktär får väl stå i vardagsrummet eller något.

DSC 0169Garderob på sista versen

Lite annat smågrejs har sorterats och kommer packas ihop med andra lådor til vinden, exempelvis dessa hårrullar. Älskar inte alla människor ziplock-påsar?

DSC 0171Ziplock-kärlek

Kommentera