Gissa råttan

Nu är det äntligen dags för den omåttligt populära tävlingen Gissa Råttan.

En annan har alltså varit ute och laddat fällorna med ostbricka för första gången den här säsongen och bjuder därför in familjemedlemmar och annat folk att betta på hur många pyttesöta möss vi kommer fånga i källaren under vintern.

DSC 0154Ostbricka. Obs vårt källargolv ska inte förväxlas med bänkskivan även om de nu på bild framstår som snubblande lika

För att kunna ge er (och mig själv) några ramar inför vadslagningen så har jag letat här på bloggen för att hitta hur många vi tog i fjol. Dessvärre verkar jag inte ha dokumenterat någon statistik men kommer ihåg det som att det var fler än tre, kanske fem. Men då satte vi ut fällorna 19 februari.

Frågan man kan ställa sig är då om det kommer bli fler möss den här gången då vi har fler månader på oss, eller tvärt om, om man tar en av musföräldrarna så kanske det motverkar klanbildning. Eller, ytterligare en aspekt, det finns alltid en risk att fällorna åker ner i prio och intresse och helt glöms bort. Om man inte fyller på ostbrickan så blir det ingen fest så att säga.

Efter kort övervägande så bettar vi enligt följande:

Hanna – 4 st

Hampus – 8 st

När undertecknad ändå var ute och hade lite flyt så åkte den eländiga ensamma iskalla och stela vattenslangen in i källaren. Vattenkannan som endast använts ett par tre gånger i sommar, lika så. Jag kom också ihåg att stänga av vattnet till garaget med allt vad det innebär med kranar som ska stängas och ventiler som ska öppnas, i synk, i båda ändar. Fast det finns en liten restpunkt kvar som inte ska glömmas.

DSC 0145Eländig vattenslang, nu slipper den ligga ute

Som bonus blev också uppfarten krattad och lövhögen fylldes på med tre fulla skottkärror av blandade löv. Så enkelt att bara göra, men ändå så enkelt att bara skjuta upp när det regnar varenda helg. Nu är jag helnöjd och inspirerad att fortsätta!

En reaktion på “Gissa råttan

Kommentera