Kakel till köket – check

Först så skickade vi vår byggledare till Franska Kakelbutiken för att hämta fixtur, kakel, toa och allt annat vi köpt. Detta var egentligen bara bonus för det vi ville var att låta Rolf på Franska ge honom en omgång – att i detalj gå igenom hur man sätter upp just vårt knepiga buckliga kakel, kombinerat med halvmålade väggar och en fixtur som ska sitta på exakt nio plattors + kantlists höjd.

Sen var vi dit på kvällen och valde vårt kökskakel, eftersom det är lång leveranstid så blev vi lite illa tvungna att komma till beslut. Lika bra, man jobbar bäst under press osv… Vi hade dock egentligen redan bestämt oss, Hampus sen första gången vi var där och jag ganska nyligen, för vilken typ så nu behövde vi bara räkna bitar och välja färg.

Det område som ska kaklas i köket är 1350 x 710 mm stort. Det innebär att i vårt kakel så blir det 5,5 plattor på höjden och 10 på bredden. Det kommer nästan gå ihop, vi kommer behöva ta in intilliggande spont ca en centimeter på varje sida. Hellre det än att beskära bitar.

I huvudsak kommer det bli detta kakel:

Skärmavbild 2011-01-26 kl. 22.42.39.png

Men med inslag av nio plattor mixade hus.

Skärmavbild 2011-01-26 kl. 22.42.53.png

Färgen blir gråaktig (matchar bänkskivan) på den vitaste botten.

 

2 reaktion på “Kakel till köket – check

Kommentera