Dagens geting

DSC 0251Ett stycke getingbo på backen

Vi inser att det är en trend i livet som husägare, att kontinuerligt (mot-) agera på skadedjur. I vårt fall är det myror och getingar sommartid och möss vintertid.

I fjol hade vi Nomor, som är skadedjurssaneraren som samarbetar med vårt försäkringsbolag, här två gånger för att få bort getingar som bosatt sig i husfasaden. Detta skrev vi om här och här. Idag var de här igen, trots att det varit en mycket lugn getingsommar så har vi lyckats få ett ganska stort bo under den mest svåråtkomliga taknocken på huset. Ni vet, den som sitter sju meter upp i luften ovanför en rabatt/gräsmatta som lutar både utåt och nedåt.

Hum hum tänkte vi och undrade stilla hur det skulle gå att få bort det där boet. Det är fullkomligt omöjligt att nå upp dit med stege. Om någon skulle komma på tanken, så kan jag förtydliga att det inte går att köra skylift dit heller. Dessutom skulle skyliften köra sönder vårt staket, på väg upp till huset, men det är en annan sak.

Hur som helst, vi har börjat jobba den här veckan men jag höll mig på hemmafronten i förmiddags för att ta emot en getingman. Jag hade röjt undan i tvättstugan och tänkte att han kunde hänga ut ur ett fönster där. Han skulle åtminstone spara en sidodär fyra meter, även om det fortfarande var lång bit kvar.

Det var dock inga problem, vi hade oroat oss och tjejen på telefon i onödan. Han byggde nämligen ihop det längsta teleskopskaftet med slagklubba framtill. På en stege, iklädd full rymdmundering så boxade han ner getingboet. Plättlätt. Sen gick han fram samtidigt som han sprejade med en sprejburk i vardera hand.

BildGetingmannen i sin getingmössa, extra tjocka handskar och två sprejburkar i bakfickan

Efteråt fick jag veta att vi skulle hålla undan barnen från den här sidan av huset ett par dagar samt hålla fönster och dörrar stängda då det kommer vara ett antal arga getingar som leter efter sin lya. Tydligen var det ett bo som var på väg att självdö, drottningen hade dragit och det 20-tal getingar som var kvar var rätt sömniga, så det var nog rätt lung. Fast det var ändå bra att få bort själva bollen eftersom den drar till sig nya djur.

Hur som helst, nu ligger det ett krashat getingbo på stenen i rabatten.

DSC 0259Bottenhålet och ingången

DSC 0253Getingboets tak

Vi blev också påminda om att vår försäkring täkte alla former av skadedjursaneringar. Det var bara att ringa så kom de och tog bort alla myror, möss eller vad som helst. Sen passade han på att ge Torgny credd för de blåa myrdosorna som han köpt till oss, de skulle vara det bästa som fanns att tillgå på konsumentmarknaden.

När vi ändå talar om Torgny och getingar så kommer jag in på Dagens Bonus. Jag ska visa er de här bildernn från Spanien, våren 2011, när han gjorde ett getingsaneringsjobb på terrassen. Heja Toggan!

DSC 0280Förberedelser är viktiga

DSC 0278 2Stridslysten

DSC 0284In action

Kommentera