Midsommar

Vi hade en härlig midsommar hemma i Karolineborg i helgen. Det var vi, Hampus föräldrar och min pappa.

Middagen började utomhus med plock och rosé i stark sol. Bilderna blev inget vidare men trevligt var det. Eva hade fixat olika sorters tapas med svenskt respektive spanskt tema.

– Räkcreme med rom i liten krustad

– Gravlax på pumpernickel med pepparrotscreme

– Inlagd sill och färskpotatis i krustad

– Serranoskinka

– Heta räkor pil pil

– Spansk ost på rosmarinknäcke

– Tapenade på Hampus bröd

DSC 1156Hampus delar ut dricka och mat

DSC 1163I bild ser den som har mycket bra syn alla maträtter som nämnts ovan plus potatis, bröd och Hampus hemgjorda snaps

DSC 1168Solskenskille

DSC 1171Eva och Torgny

Efter matomgång ett så tog vi en promenad runt Dahlénum.

DSC 1177

DSC 1180Nya lyan

DSC 1183Än så länge får man stå utanför staketet

Väl tillbaka hemma så grillade vi kött mixto.

DSC 1198Grill-karl

DSC 1203

DSC 1194Grodor, fläsk- och oxfilé

Jag hade förbjudit alla 60+ som deltog i midsommarfirandet hos oss att dansa Små Grodorna på öppen plats, det fick till följd att Eva tog med sig grodorna marinerade. Det var spännande att äta groda. Smaken skulle jag beskriva snarare som skaldjur än kött men någonstans mitt emellan. De var dock roliga att fota.

DSC 1206

DSC 1204Klart makabert

DSC 1221Grillkött, potatis, sallad och Hampus bearnaise

DSC 1190Den hittills godaste jordgubbstårtan jag gjort och ätit till efterrätt

DSC 1212I genomskärning. Hemligheten är en hel låda grovmixade gubbar i mid layer och ett annat lager med Hampus vaniljsås blandad med vispad grädde

Kommentera