Äntligen rensat

På temat ”Saker jag ska göra klart innan semestern” så har jag idag bockat av två så kallade surdegar. I vår familj är surdeg något positivt men jag kom inte på något bättre. Långkörare kanske jag kan kalla dem.

Nummer 1

Äntligen är rabatten mot uppfarten rensad. Det har varit på gång sen vintern släppte, men varje gång jag har haft tid och energi har det hittills regnat. Så även idag men det var inte så ihållande.

Före:

DSC 1230Årets första rensning har nyss startat

DSC 1232Arbete pågår med diverse tillhyggen. Hampus sällskapar ute.

DSC 1236Pausbild på äpplena

Tada! Klart!

DSC 1239Nu är allt ogräs borta för vår-vintersäsongen. Jag fyllde en hel pappsäck med ogräs så det var en del.

DSC 1240

Jag hittade några plantor som hade förökat sig så de behöll jag. I brist på beslutsförmåga kring vad vi ska ha för växter i den här rabatten så är jag glad för allt som inte är ogräs och som sprider sig självmant.

Nummer 2

Vår fina nysådda gräsmatta växer så det knakar (vi klippte den för första gången i torsdags) och idag har jag varit ute och stödsått på några ställden där det behövdes.

DSC 1243Favoritgräsmattan. Gräsfröna som såddes närmast stenen spolades bort och har nu fått förstärkning

DSC 1242Det här kommer ta sig fint i juniregnet

Kommentera