Lördagsmys och köpa lastbil

Mmmm äntligen lördag, då kan man sova länge, ligga kvar i sängen och mysa, äta frukost sakta, läsa tidningen, och sen dricka elvakaffe långsamt.

Nej.

Klev upp 7.30, klädde på mig träningskläder. Vid åtta kom hantverkarna, som igår frågade om de fick komma och jobba även idag. Visst sa vi. Äter lätt frukost till det rogivande ljudet av elektriska verktyg och hamrande människor. Mmm mysig lördag. Sen vada runt i stökigt hus och ta en massa mått för att kunna köpa golvlister, fönsterlister, dörrlister, tapeter, väggfärg… sen ut och springa, som för övrigt gick sådär. Hjälp vad sakta man springer på Lidingö. Bara springer och springer och springer och tänker, nu måste jag ju ha kommit upp i två mil snart, men så visar klockan 5 km på sin höjd.

Medan jag var ute passade Hampus på att fortsätta sin nät- och musik-infrastrukturdesign. Det är en hel del att tänka på om man ska få in alla kablar i väggarna innan gipset kommer upp.

Tillbaka hemma blev det fortsatt planerande, lunch och en snabb kaffe. Sen for vi till Alvik där följande punkter kunde bockas av

– Beställt två rullar kökstapet från Sanderson i England. Två veckors leveranstid.

– Köpt tio liter grön gubbrumsväggfärg

– Köpt tio liter ljusrosa matsalsväggfärg

– Köpt fyra liter ljusblå färg till badrummet

– Köpt 56 meter, 28 stycken tvåmetersbitar, av takstuckatur

– Köpt två takrosetter att sätta i gubbrummet respektive matrummet

(Åtta rullar Vardagsrumstapet beställdes igår)

 

När vi lastat in allt i bilen var det ingen tvekan om att vi behöver skaffa en större bil. En lastbil.

IMG_0557.JPGIMG_0554.jpg

Sen var tanken att vi skulle åka till Nacka byggnadsvård och beställa lite golv-, fönster- och dörrlister. Men eftersom vi fick åka hem med stuckaturschabraket så hann inte riktigt med det idag. Det får bli en telefonbeställning istället.

Idag i dagsljus så passade jag även på att ta en bild på fornlämningen av bergvärmeborraren.

IMG_0549.JPG

I övrigt så har boysen jobbat vidare med att fräsa ur spår för kablar. Vi kommer sätta ethernetkopplingscentralen i garderoben i gästrummet. Det, nu mycket smalare, utrymme bakom bokhyllan.

De har även fått upp gips i taket i gubbrummet.

DSC_0551.JPG

Nu efter en vecka kan vi bara konstatera att livet med hantverkare funkar bra. Över förväntan så långt. De beter sig civiliserat. Jobbar väldigt hårt. Är många. Långa dagar. Jag reflekterar över hur j**la jobbigt och hur lång tid det skulle ta om vi skulle ha gjort detta själva. Nu får vi leva det bra livet bakom plasten istället.

IMG_0560.jpg

Kommentera