197 sniglar

… har jag plockat ihop lite snabbt på kvällskvisten. Det var fler än tre kvar men jag tyckte det fick räcka för idag.

De svarta och bruna gick ett hårt slut till mötes. Undertecknad är lite blödigt inställd till de med skal så de fick möttes av ett trevligare öde. Vi tog en kvällspromenad till naturreservatet i närheten och lämnade dem där. Jag har räknat ut att de behöver snigla sig fram i minst en kilometer, korsa både väg och järnväg – därmed bedömer jag risken att de kommer tillbaka som liten.

DSC 1021Escargots dans le persil… eller hundra vinbärssnäckor som inte längre kan äta upp vår persilja.

Hampus och jag har filosoferat lite runt sniglar ikväll och om man antar att det är en per kvadratmeter så är det närmare 1200 kvar att plocka.

DSC 1024Snigeltaxi

 

Kommentera