Nationaldagsarbete

Vi lyckades få pappa att sova över efter Hampus-dagenfirandet så den här dagen har betytt hårdjobb inom kategorin köra saker med släpvagn.

Äntligen har vi gett oss på rishögen som legat sedan mitten av april då vi hade ett riktigt tallras.

Vi passade även på att ta lite gamla trädstammar och vedkubbar som legat vid vedboden. Efter att ha bott i huset en hel vinter och eldat endast en enda gång så inser vi att det inte är aktuellt för oss att göra egen ved. Vi kommer kunna köpa en säck björkved på mataffären vart femte år och få vårt behov täckt.

IMG 1723Pappa var djärv och körde upp både bil och släpvagn till översta tomtnivån

IMG 1726Det är en hel del tall på återvinningsstationen

IMG 1730Pappa och Hampus tog också och fällde ett dött träd på tomten, som vi också körde bort

Dagens bonus var att vi spontant bestämde oss för att lasta på släpkärran med jord när vi ändå var på plats med prylarna, dessutom två gånger! Vad vi ska ha jorden till var inte helt bestämt… Men spontana projekt brukar bli de bästa.

IMG 1727Släpvagn med spontanjord

DSC 0992Nu blev det att vi skottade ut våra två släpkärrelass med jord på den ojämaste av alla ojämna ytor på tomten. Vi tänkte kratta ut det till helgen och så lite gräsfrö. Kanske det blir så pass jämnt att det går att köra gräsklippare här nästa sommar?

Kommentera