Gardiner i köket

Idag har jag varit väldigt mycket så som man är efter ett lopp. Trött och stel. Vi har varit ute på en myrpromenad till den närliggande handelsträdgården och gått förbi mataffären.

Den här gången är det faktiskt vaderna som är stelast och det kan bero på att jag istället för att stretcha efter målgång frös. Så kan det gå och jag försöker sträcka mina ömma muskler idag istället. Förutom musklerna som ömmar både här och där så känns allt tippentoppen. Det dåliga vädret gjorde att det äntligen fanns lite tid och lust att göra klart gardinerna till köket.

Precis som till uterummet så blev det så kallade 1700-talsrullgardiner. Vi har köpt remmar, snören och glasringar på Gysinge byggnadsvård. Linnetyget hade jag sedan tidigare och trästavarna kommer från lokala bygghandeln.

Här är resultatet:

DSC 0868Gardinen mot solsidan, halvlångt nerdragen. Notera också nytvättade fönster sedan förra veckan

DSC 0866Mot norrsidan lite högre upprullad, här ser man konstruktionen med snöre, läderrem och glasring på nära håll. Enligt ursprungskonstruktionen ska gardenen fästas med spik i fönsterkarmen men vi använde krokar istället.

DSC 0860Enkel konstruktion med manuellt rullat tyg fastsatt med en fin porslinsknopp, också inköpt på Gysinge.

En reaktion på “Gardiner i köket

  1. Eva

    Liknar de i Vita Havet på Stockholms slott. Vi passade på och tog en runda på Nationaldagen (gratis). Pensionärsmässigt 🙂

    Svara

Kommentera