Rationell matlagning

Till skillnad från ”Varannan tisdag”-konceptet så har vi nu jobbat upp en mer rationell matlagningsstil. Senaste veckorna har vi allt mer lagat mat parallellt. Resultatet blir dubbelt så mycket mat för nästan samma tids- och diskinsats. Vi försöker också göra fler portioner och frysa in mer för att slippa laga mat varenda dag.

 

En riktig favorit har blivit att göra lasagne, det är perfekt att göra dagen innan man ska äta det och det tar alltid för lång tid att göra mellan man kommer hem och det är dags att äta. Vi är inne lite i ett lasagne-flow. Idag gjorde jag två formar av grönsakslasagne och en form med köttfärslasagne. För två veckor sedan gjorde jag på kyckling och grönsaker vilket blev riktigt bra.

DSC 0763Köttfärslasagne på väg in i ugnen till vänster. I mitten och till höger är det färdiggräddad grönsakslasagne.

Imorgon kommer Hampus göra två Quiche Lorraine (paj med rökt fläsk stekt i ankfett) på samma rationella tema. Riktigt smarrigt att ha i frysen eller ta till lunch på jobbet.

Kommentera