Vetenskap som lösning på trädgårdskonflikt

Det höll på att sluta med osämja igår när vi gick ut för att åtgärda ogräsinvationen som tagit över vår blivande fina gräsmatta. Vi var inte helt överens om hur biffen skulle tas och det slutade med en förlikning. Vi blev nästan färdiga i går och så här såg det ut när vi gick ut i morse för att fortsätta.

DSC 0603

Vår konflikthantering med vetenskaplig inriktning gjorde att vi delade upp plätten mitt i tu. Den ena kröp runt på knä och rev upp alla ogräsplantor mycket grundligt. Den andre körde över ogräset med gräsklipparen, hävdade ogästvänligt klimat, och gjorde annat resten av tiden.

Nu är det olidligt spännande att se vem av oss som får till bäst resultat och därmed har solklar rätt att övertrumfa den andre vid alla framtida trädgårdsdiskussioner.

Idag har vi i alla fall fortsatt jobbet genom att hälla ut 14 säckar ny jord, kratta, trampa, vattna, kratta, så frö, kratta och trampa. Det ser, precis som sist, lovande ut.

DSC 0618

DSC 0617

Förutom detta så har vi tagit emot vår nya tvättställskommod som kom med lyftkran från Bygg-Oles. Här är det stenskivan med underlimmade tvättställ som kommer flygande.

IMG 1648

Notera att Hampus och jag föreslog att vi skulle bära upp grejerna men leveranskillen propsade på att få köra lyftkran för att det var ”säkrare”.

IMG 1646

… Vi har även undvikit att elda upp hus och garage trots minimajbrasa på uppfarten. Vi insåg att det dock var förbannat mycket rök för lite löv och avrundade tämligen snabbt trots att det är massa kvistar och löv kvar i backen.

DSC 0606

Hampus, som också är i semesterstämning proppsade på att få laga mat över eld i dag så nu väntar vi på en smarrig fylld kalkonfilé.

DSC 0613

Kommentera