Spårat ur

Oj, vad hände!?

Det här är ungefär det enda jag ägnat mig åt sen vi var i Paris. Jobba jobba jo-o-obba. Av många anledningar har det varit riktigt fullt upp och jag har suttit med näsan mot skärmen varenda kväll och ibland också till frukost. Dessutom har vi flyttat med jobbet så jag har fått lite längre restid.

DSC 0578

Hur som helst, vi har tagit ledigt imorgon och är alltså inne på dag två av en fyradagars helg. Riktigt fint. Ska försöka göra klart de sista jobbgrejerna idag så vi sedan hänsynslöst kan gå in i trädgårdsläge.

Sist jag tittade ut så var det snö, det var den helgen då tallen rasade och vi sen pysslade med cyklarna. Helt överraskad ser jag att det ser ut så här idag:

DSC 0584Svartvinbärsbuskarna som vi planterade sent i höstas, hurra livstecken!

DSC 0588Rådjursgodiset börjar komma upp längs vår smala uppfart, dessa lökar planterade jag också alldeles för sent i höstas, men det verkar ha gått bra ändå

DSC 0594Pingstliljor och krokus

DSC 0591Fint grönt gräs bakom syrenhäcken

DSC 0592Vildvuxna blommor längs stenmuren

Ok.. det var den fina sidan. Det som också visst har hänt medan jag inte fattade något var att vår lilla fina blivande gräsplätt är helt övervuxen av samma vildvuxna blommor. Det fullkomligt exploderade! Vafan, snacka om misslyckat!

DSC 0581

DSC 0582Ungefär 1% gräs i den här gräsmattan. Lilla svartvinbärsbusken närmast.

Så.. därmed råder inga tvivel om vad vi ska ägna den här helgen åt. Igår var vi och köpte 15 säckar jord och idag kommer vi utrusta oss med spadar och andra rensningsdon.

DSC 0585

En annan grej jag tänkte ta tag i är att fixa lite med inomhusblommorna. Här är fjolårets pelargonskott som börjar magra, ett gammalt jularrangemang och ett påskarrangemang.

DSC 0595Jularrangemang någon?

 

Kommentera