Köksdesign + spisar x3

Hampus och jag bestämmer lunchdejt för att hinna kolla ett varv till på spisar innan kvällens möte på Kvänumbutiken. Vi har kvällen innan surfat efter franska spisar, eftersom italienarna inte kan laga mat som ni kommer ihåg.

Börjar på Cordon Bleu och blir visade Godin och La Cornue av en förtroendegivande expedit. Försiktigt intresserad. Efter en tokstark Lamm Vindaloo åker vi till Zinkensdam och går på Exergon, där de enligt uppgift ska sälja Lacanche – som vi också har spanat in. Väl i butiken klaffar allt och vi har efter ungefär två veckors letande äntligen hittat en spissort som vi verkligen gillar! Vi gillar alla! Och väljer mellan en på 100 cm med två lika stora ugnar och en på 110 cm med en stor ugn och ett sidoskåp. Alla tjugo färger är intressanta dessutom. Väljer mellan standard som är svart med mässingsvred, tokläcker är också den i Provencegul, lite mer neutral men spännande är mörkblå eller grön och så fortsätter det…

Möte med Kvänummannen på kvällen. Under knappt två timmar pratade vi kök och det var hur kul som helst. Kvänummannen ritade och skrev på vår otroligt kassa köksritning, vi trodde inte han ville se den utan jobbade lite mer… digitalt… Vi gick igenom allt ifrån bänkskivor. Marmor och kalksten är snyggast men mest känsliga (spiller man vin eller citron på bänken är det kört, det blir ett helvete!). Vi pratar om att köket ska skala för flera personer som står och jobbar samtidigt (tex en vid spisen, en vid vasken och en vid diskmaskinen).

Kvänummannen föreslår bland annat att vi ska binda hop de köket till en helhet, med hjälp av krönlister. Jag som hade sett fram emot att få ett fett hörnskafferi fick ge mig på grund av utrymmesbrist. Vi hade så sent som kvällen innan helt ändrat design av köket, en rockad, att flytta spisen från hörnet där den står idag till centrerad på väggen samt flytta vattnet till fönstret.

Helt överväldigade av mötet på Kvänum känner vi att vi omöjligen kan bli besvikna. Jag har dessutom hittat mitt drömyrke – köksförsäljare – tänk att få bo i en lokal helt fylld av svindyra kök! Hampus försöker lura i mig att Kvänummanen inte bor i butiken utan har ett helt vanligt hem. Ha! Ungefär som om jag skulle gå på det. Nähä.

3 reaktion på “Köksdesign + spisar x3

  1. Eva

    Haga Slott.
    Läste följande ”över en miljon investerades i det nya köket, det, skriver Expressen på fredagen.
    Det privata köket är en dröm för många kockar. Köksbänk i marmor, amerikansk ekparkett och köksluckor från Kvänum. Och så en lyxspis från AGA som kostade över 100.000 kronor.”

    Svara

Kommentera