Hampus och Hannas husskola

Vi håller på att utveckla ett affärskoncept där vi tänker oss att personer som funderar på att köpa hus, kan komma till oss en helg för att delta i ”Hampus och Hannas husskola” för ungefär 1 600 kr exkl moms per person och dag (mat och eventuellt husrum ingår). Under den helgen erbjuds både trädgårdsjobb, råttfälla-vittjning samt surdegsbakning. Som deltagare kan du komma till insikt om att du, istället för det största huset, ska köpa ett radhus med fyrkantig platt tomt istället. I annat fall har du en kvalitetsstämpel på att du klarar av det värsta.

Vi är fortfarande i det man på mitt jobb kallar för konceptfas, så vi får se vad det blir. Men håll med om att det är en bra idé.

Idag hade vi trädgårdshjälp av fantastiska Caroline, min relativt nya kompis förvärvad genom jobbet. Som hon jobbade! Och dessutom fick hon oss att jobba på ännu bättre än vanligt. Win-win kan man säga.

Nytt för den här säsongen är att vi jobbar på husets västra sida, den vi inte lagt ner någon energi på sedan i höstas (ni kommer ihåg muren).

DSC 1149Caroline som rensar upp hela återstånde området i höjd med vår nya blivande gräsmatta

DSC 1151Hampus hittade nya buskar att fortsätta klippa

DSC 1154Jag grävde lite här och där

DSC 1160

DSC 1157Caroline fortsatte sen att kratta hela slänten

Resultatet kommer här:

DSC 1183En av dagens (nya) rishögar

DSC 1184Ris-gräset (det risiga gräset) längst upp är bortrensat. HURRA!!

DSC 1185Perfekt krattat

DSC 1188Lite mer rensat och rötter bortrivna nedanför stenmuren, det går framåt. Frågan är hur långt vi ska fortsätta eller om det nu bara är läget att strö frön från vildblommor.


Kommentera