Eminçé de boeuf diable

Jag hittade det här receptet från Restaurangen Cassi i lördagens SvD. Innan vi flyttade bodde vi nästan granne med Cassi, men vi gick aldrig dit av någon anledning.

DSC 0961

Recept (4-6 portioner)

  • 1 kg högrev eller annat fint kött i strimlor
  • 2 strimlade gula lökar
  • 2 strimlade röda paprikor
  • 250 g skivade champinjoner
  • 3-4 msk tomatpuré
  • 1 msk timjan
  • 1-2 lagerblad
  • 1-2 msk vetemjöl
  • 1/2 l kalvfond eller god buljong
  • tabasco
  • salt, peppar

DSC 0960

”Strimla kött, lök, paprika och champinjoner. Bryn köttet i omgångar, salta och peppra och flytta över till en gryta allt eftersom. Vispa ur pannan med lite vatten och häll i grytan. Stek lök mjuk. Flytta över till grytan.

Rör i tomatpuré, timjan, smulat lagerblad. Strö över mjöl. Blanda. Späd med fond.

Stek champinjoner mjuka. Flytta över till grytan.

Tillsätt paprikan och låt puttra några minuter. Krydda med mycket tabasco. Det ska vara hett. Smaka av. Kanske mer salt eller peppar.”

DSC 0966

 

DSC 0956

Till detta en specialimporterad Rosso di Montalcino 2009 från Col d’Orcia, som vi fick av våra snälla grannar. Mycket god och kraftfull fruktig smak som passade bra till den kryddstarka grytan.

En reaktion på “Eminçé de boeuf diable

Kommentera