Fjärde tremilaren

DSC 0884

Träning 2012-03-10

  • Längd: 30,0 km
  • Tid: 2:22:55
  • Medeltempo: 04:46 (minuter per km)
  • Medelpuls: 163 (ca 81,5 % av maxpuls)
  • Maxpuls: 206 (ca 103% av maxpuls)….
  • Underalag: 90% ren asfalt, 10% grusväg
  • Kalorier: 2 001 000 st

Antingen är det något fel på min vid det här laget jättegamla pulsklocka eller så håller jag på att få en hjärtinfarkt av att springa i backen ett par hundra meter från start. Jag ska forska lite mer i veckans pulskurvor separat men det märkliga är att jag inte känner mig värst ansträngd där när klockan visar 170+ slag så det måste vara knas. I annat fall känner jag  mig rejält ansträngd när pulsen går över 160 slag per minut.

Puls 10

Mentalt går det väldigt mycket enklare att köra tremilspassen nu. Det är bara de sista 8 kilometrarna som är lite tunga, speciellt de 4 sista,  då är det supersmart att ha lite East-coast Hip Hop att ta till för att orka hela vägen hem. Speciellt när det inte är raka vägen hem, utan en extra kringelikrok runt området för att uppnå jämna siffror.

Andra tips för attt inte plågas i onödan är att inte ha för mycket kläder, ett vätskebälte med svag sportdryck samt en energibar plus tejpa brösten och bröstkorgen för att slippa pulsbandsskav.

Idag fick jag spinga ikapp med, först, tre spänstiga cykelkillar med alla rätta gadgets och neonfärgade jackor. De cyklade om mig tre gånger och jag sprang om dem lika många. Sista gången fick jag kommentaren ”bra fart” men sen vek de av åt ett annat håll. En annan som nog också tänkte ”bra fart” var snubben som försökte köra förbi mig med rullskidor. Han fick också vika av efter ett tag. Gött!

Kommentera