Barmark och barista-sambo

Lidingö stad gör ett fenomenalt bra jobb med snöskottningen här på ön. I går var de ute och skrapade vägar och trottoarer, och efter en dag med plusgrader är det nu barmark på flera av vägarna.

Jag har utvecklat en patenterad veckorutin som jag just nu kör hårt med. Den får jag beskriva vid ett annat tillfälle, men relevant för den här bloggen är att jag numera springer mina långpass på lördagar istället för söndagar. Efter månader med kasst snöslirande fick jag idag till ett bra träningspass. Tänka sig vad mycket bättre det går när marken ligger still under fötterna och man kommer framåt med varje kliv.

Förutom barmarken så kom det fram ett par strimmor solsken vid något tillfälle. För att lyxa lite (orka) tog jag en energibar. Tackvare viss inlevelseförmåga så kändes det nästan som att jag var i en europeisk storstad och satt på ett fik i solen.

Efter träningen som kändes som om jag gjort fyra turistattraktioner med klackskor, blev jag serverad lunch, kaffe och bulle av min barista-sambo. Vi fikade på ett jättetrevligt ställe (i gubbrummet, där vi nästan aldrig är). Sen fick jag lite spabehandling i form av fotmassage och kunde ägna mig åt at läsa glamourösa tidskrifter (reklamblad från Åhlens).

IMG 1486

Resten av eftermiddagen har bestått mest av soffslumring och motsvarande.

 

Träning 2012-02-18

Längd: 30,03 km

Tid: 146 min

Medeltempo: 04:51 (minuter per km)

Medelpuls: 156 (ca 78% av maxpuls)

Maxpuls: 186 (ca 93% av maxpuls)

Underalag: 50% ren asfalt, 35% ganska bra asfalt, 15% Skidspår (godtyckligt)

Kalorier: 2 006 000 st

Kommentar: Trodde jag skulle falla ihop. Hur ska jag orka en hel mara? Bra jobb att köra en tremilare, första sen Lidingöloppet i fjol.

Kommentera