Inredning att fixa 2012

För ett tag sedan så tog jag upp ett spår på Roadmap 2012, dvs saker som jag/vi planerar att göra under innevarande år. Jag gick då igenom om möjliga renoveringsalternativ uppe.

Förutom alla renoveringsplaner så finns det några restpunkter att göra på inredningsområdet också. Här handlar det inte så mycket om tänka tänka och ta beslut… utan mest om att komma till skott, frigöra tid och/eller helt enkelt betala. Vi har under 2011 haft en lång önskelista med möbler och prylar, nu är faktiskt det mesta avbockat eller så har behovet utgått. Senaste inköpet var nog högtalare och musikanläggning, så vi har kommit långt förbi de mest grundläggande behoven.

Det finns dock ett par grejer som vi gärna vill fixa under 2012.

Köket prio 1: Någon form av gardiner. Kvällssolen skiner in så att den ljuskänsliga befolkningen (undertecknad) knappt kan vistas i köket kvällstid. Nu när det är vinter så är insynen total från lägenheterna och gångvägen intill.

Köket prio 2: Skaffa ett nytt köksbord och nya köksstolar. Den med gott minne har läst min bloggis om det där köksbordet tidigare. Jag får dålig karma av det och det och det ska ersättas. Punkt slut. Hampus är med på mitt spår men prioritet och allvarlighetsgrad i frågan är väl inte helt synkad.

DSC 0296Våra köksfönster utan gardiner släpper in stark sol och insyn. Köksbordet kräver duk och de fyra stolarna är osynkade. Verkligen hemskt.

Härom sistens så satt vi och tittade på Kvänums hemsida och såg precis vilka gardiner vi ska ha (och vilket bord!). Det blir tunna rullgardiner, av rulltyp, inte hisstyp som jag spånade på förra säsongen. Vi enades direkt och Hampus gav (åtminstone temporärt) upp jiddret om rutiga halvhöga tantgardiner (vilket vi, jag bokstaverar, A-B-S-O-L-U-T A-L-D-R-I-G kommer ha).

Large Broby Parlgron 3 669x484Bild från Kvänum. Fantastiskt fina rullgardiner och ett gammalt mörkt träbord som skulle sitta som en handske i vårt kök (samma som på bilden!).

Uterummet prio 3: När det gäller uterummet så kan jag tänka mig att köpa färdigsydda enkla hissgardiner. Det känns smartast när det är ganska mycket glasrutor som omfattas det är overkill att göra något påkostat.  Jag har spanat in dessaJotex som säkert kommer passa och är billigare än vad tyger kostar att köpa i butik.

DSC 0078Bild från vårt uterum från Hampus födelsedag i somras, genom att sitta på rad så kunda alla sitta i skugga…

Matsalen prio 4: Även om man inte kan tro det den här oktoberdagen då bilden togs, så skulle vi behöva lite solskydd även här när det gassar som värst på sommaren.

DSC 0698

Jag är lite inne på samma typ som på Kvänumbilden ovan, men Hampus är mer förespråkare av något med lite mera häng, som exempelvis här hos Small Town Style. Japp det är rätt snyggt, det kan jag inte förneka.

Vinterblomma1 feb 12 188562276Bild Small Town Style

Vardagsrummet prio 5: Återigen sytema. Här har jag planer på att komplettera sofforna med soffkuddar. Nu har det blivit så att vi hämtar gubbrumssoffans kuddar när vi ska ligga i vardagsrumssofforna. Not ok och det ser slarvigt ut. Vi har varit runt i inredningsbutiker och jag har en vision om vilket tyg jag vill ha, men eftersom det är en svår balansgång mellan succe och fiasko så behöver tyget provas ut mot tapeter och soffiltarna innan.

DSC 0922Bild från vårt vardagsrum där det saknas sköna soffkuddar att vila huvudena på

Slutligen för idag,

Prio 6: Två mattor. Hampus på ständig jakt och sköter bevakningen hos både Bukowskis Market och Stockholms Auktionsverk. Vi behöver en matta till matsalen (bild ovan) och en till gubbrummet.

DSC 0622Vårt Gubbrum som skulle behöva en tjock mysig matta

Kommentera